Унікальний проект побудови команди або секрет успіху від «Текстиль-Контакт»

Флагманські позиції в рейтингу роботодавців України, стабільний розвиток підприємства, злагоджена робота всіх підрозділів.

Все це, на думку Олени Бондаренко, директора з роботи з персоналом компанії «Текстиль-Контакт», є результатом реалізації унікального проекту «побудови команди». Саме цей термін, а не робота з персоналом або управління співробітниками використовує головний «кадровик» холдингу.

«Побудова ефективної команди, виховання у співробітників командного духу – це головне завдання кадрового департаменту, – впевнена Олена Бондаренко, – під час розширення діяльності «Текстиль-Контакт» ми зіткнулися з постійним припливом нових кадрів. Це дещо розмивало фокус команди і цінність кожного працівника в досягненні спільної мети. Довелося терміново розробляти ефективну програму «побудови команди».

«Текстильні посмішки»: як книга лягла в основу командоутворення?

Ідея нового підходу тімбілдингу була озвучена засновником компанії «Текстиль-Контакт». Олександр Соколовський тендер запропонував використовувати практику, аналоги якої не застосовувалися раніше на українських підприємствах.

«Ми вирішили не використовувати традиційні тренінги тімбілдинга, – говорить бізнесмен Олександр Соколовський, тендер – цікавішою спільною справою стало створення збірки спогадів, яка отримала назву «Текстильні посмішки».

Чому посмішки? Тому що до книги увійшли веселі спогади співробітників про історію створення та розвитку холдингу. Розповіді, якими спочатку працівники «Текстиль-Контакт» обмінювалися в соціальних мережах, склали цілу збірку. Позитивні оповідання в невимушеному стилі, розказані самими співробітниками, безпосередньо або побічно описують всі етапи шляху розвитку «Текстиль-Контакт».

«Понад 100 авторів «доклали руку» до цієї книги. Колективна літературна праця настільки захопила співробітників, що досвідчені тренери з тімбілдингу могли б позаздрити тій згуртованості, з якою створювалися «Текстильні посмішки», – говорить засновник «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський.

Тендер Проект не передбачав конкуренції, поділу за ролями, подолання труднощів. Це була просто злагоджена робота колективу, об’єднаного спільною ідеєю.

«Розповідаючи історію, кожен співавтор ставав частиною історії величезного підприємства, – говорить Олена Бондаренко, директор з роботи з персоналом компанії «Текстиль-Контакт», – участь співробітників в спільному проекті дало той об’єднуючий ефект, який ми і хотіли отримати».

Для довідки: Компанія «Текстиль-Контакт» увійшла до рейтингу ТОП-20 кращих роботодавців України в 2018 році. Одним з позитивних факторів була названа сприятлива атмосфера в колективі, командний дух і зацікавленість керівництва в професійному зростанні співробітників.