Група компаній «Текстиль-Контакт» готується запустити виробництво тканин

У вересні 2018 року компанія «Текстиль-Контакт» для створення нового виробництва розпочала монтаж текстильного обладнання в місті Чернігів.

Для довідки:

До 2014 року до складу групи компаній «Текстиль-Контакт» входило підприємство ВО «ТК-Донбас», яке випускало до 60% бавовняних тканин в Україні. Після 2014 року контроль над підприємством був повністю втрачений.

У 2017 році компанія планувала створити спільне підприємство з фірмою «Темп-3000» і розгорнути виробництво на базі «Богуславського Текстилю». Але з січня 2018 року «Текстиль-Контакт» вийшов з СП, і було вирішено створити власне підприємство. Днями «Текстиль-Контакт» приступив до ремонту цехів загальною площею 3500 квадратних метрів і монтажу обладнання.

Для створення нових виробничих потужностей «Текстиль-Контакт» планує інвестувати в поточному році до 30 мільйонів гривень, а до кінця 2019 року – ще до 100 мільйонів гривень. Потужність заводу складе 2-3 мільйони погонних метрів тканини на рік.

Основним асортиментом випускаються матеріалів стануть тканини з 100% бавовни: саржа, бязь вибілена, бязь набивна, набивної ситець, а також сумішеві плащова тканина «Грета». Крім цього, підприємство планує випускати спеціальну тканину для Міністерства оборони України.

Початок роботи нового підприємства заплановано на грудень 2018 року. Його запуск дозволить створити компанії до 80 робочих місць, а вихід на повну виробничу потужність до кінця 2019 року дасть змогу працевлаштувати ще до 100 осіб.

Основне навантаження по створенню нового виробництва лягла на плечі директора фабрики Володимира Ярмоленко. «Плани компанії по запуску підрозділу в 2018 році будуть обов’язково виконані. Ми почнемо випускати тканини в грудні», – підкреслив Володимир Ярмоленко.

«Звичайно, відразу ми не зможемо вийти на довоєнні рівні виробництва і замінити втрачений ПО «ТК-Донбас», – додав директор підприємства «Текстиль-Контакт» Олександр Дмитренко, – тим не менш, важливо те, що ми повертаємося до виготовлення тканин і твердо маємо намір повернути собі лідируючі позиції».

Власник «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський і його команда в черговий раз демонструють лідерство в секторі легкої промисловості України. Незважаючи на важкі економічні умови в країні, компанія продовжує створювати «з нуля» виробництва, збільшувати кількість робочих місць для українців.

«Ми орієнтовані на виробництво якісного, конкурентоспроможного українського продукту, – зазначив Олександр Соколовський. – «Текстиль-Контакт» не збирається зупинятися на досягнутому. Ми готові і далі працювати і розвиватися».

На фотографіях цеху в тому стані, в якому вони знаходяться зараз, після початку ремонту. Виглядає гнітюче, хоча до того моменту коли були зроблені фото, з цехів вивезли 12 самоскидів сміття! А по рекламі партії Регіонів що залишилася в верстатах і складу реклами блоку Віктора Ющенка, можна здогадатися – коли в останній раз тут щось взагалі працювало. Через 3 місяці ми обов’язково порівняємо з тим, що вийде. Впевнені, що різниця буде вражаючою.