Група компаній «Текстиль-Контакт» відкрила в Борисполі першу фабрику по виробництву ниток

Думка про відкриття спеціалізованої фабрики зародилася ще понад десять років тому, оскільки власного виробництва нитки в Україні до сих пір немає. Але повною мірою ця ідея змогла реалізуватися лише зараз.

Холдинг «ТК-Груп» – лідер на ринку легкої промисловості в Україні. До складу великої корпорації входить ряд компаній, що спеціалізуються на:

  • Власному виготовленні бавовняних тканин, матеріалів спеціального призначення (для збройних сил), трикотажу, тканини для костюмів;
  • Імпорті тканин і швейних матеріалів зі країн Європи і Азії;
  • Пошитті предметів домашнього текстилю (комплекти постільної білизни, рушники, подушки і тд.);
  • Імпорті та оптово-роздрібному продажі фурнітури вищого класу.

Кожна з галузей контролює окреме підприємство, що входить до складу холдингу. Незважаючи на гігантський внесок у вітчизняну промисловість, засновник компанії Олександр Соколовський з партнерами не зупиняються, і досягають все нові цілі.

У чому вигода виготовляти фурнітуру самостійно?

У 2017 році, компанія «ТК-Фурнітура» поповнилася новим комбінатом в місті Бориспіль, Київської області. Діяльність виробничих потужностей спрямована на власне виготовлення штапельної і армованої ниток.

За словами засновників, думка про відкриття спеціалізованої фабрики зародилася ще понад десять років тому, оскільки власного виробництва нитки в Україні до сих пір немає. Але повною мірою ця ідея змогла реалізуватися лише зараз. Раніше, планувалося відкриття комбінату спільно з турецькими партнерами, але ідея зупинилася на етапі формування.

Самостійне виробництво ниток дозволить заощадити витрати на їх закупівлю, а також дасть можливість примножити капітал шляхом експорту конкурентоспроможної продукції в країни Європи і Азії.

Крім експорту, власне виготовлення ниток є необхідним процесом для України. Раніше, спеціалізована армована нитка 45ЛЛ виготовлялася в Російській Федерації, і, відповідно, регулярно закуповувалася в великих обсягах. У зв’язку з критичною ситуацією на сході України і множинними санкціями на російську продукцію, закупівлі ниток у країни-агресора припинилися. Після відкриття комбінату в Борисполі, необхідні обсяги армованої нитки 45ЛЛ, заповнюються швейною фабрикою «Барва».

Самостійне виготовлення ниток, за словами генерального директора підприємства «ТК-Фурнітура» Валерія Рибаса, дозволить чітко слідувати необхідним стандартам, контролювати процеси сушіння, просочення силіконом і кінцевої обробки спеціального матеріалу.

Плани на найближче майбутнє «ТК-Фурнітура»

Основним гаслом і кредо найбільшого холдингу «ТК-Груп», є постійний розвиток, створення нових планів і тактик з виготовлення та поліпшення якості текстильної продукції. Наполегливою працею і розумними діями, за менш ніж 9 місяців, швейна фабрика «Барва» була повністю реконструйована, забезпечена необхідним обладнанням і якісною сировиною. Також, для трудомісткого процесу був відібраний кваліфікований персонал, який пройшов спеціальне навчання.

Так в Україні відкрилася перша фабрика по виробництву нитки!

Високоякісна сировина закуповується у відомої корейської компанії. Пряжа відповідає загальноприйнятим стандартам якості, регулярно проходить перевірки на алергенність і екологічну безпеку.

Власне виготовлення дозволяє випускати продукцію в необхідних обсягах, не витрачати час на пошук і поставку товару. Також, завдяки виробничим потужностям, комбінат «Барва» зможе внести різноманітність в існуючий базовий асортимент фарби для ниток. Це значно прискорить процес обробки клієнтських заявок і зробить нитки універсальними.

Слід зазначити, що до недавнього часу, компанія «ТК-Фурнітура» не займалася власним виготовленням текстильної продукції, а була великим постачальником європейської фурнітури в Україні. Широкий асортимент складався із звичайних ниток, ниток спеціального призначення та ексклюзивних матеріалів.