Школа швейної майстерності фабрики «ТК-Стиль» розпочала другий набір операторів швейного виробництва

У понеділок, 16 вересня, нова група у складі 12 учениць почала навчання у школі швейної майстерності чернігівської фабрики «ТК-Стиль». Це вже другий набір у школу, де слухачки, як і попереднього разу, будуть вчитись протягом двох місяців. І після випуску одразу отримають можливість закріпити нові навички на виробництві.

«Результати першого пілотного набору із 10 учениць школи перевершили наші сподівання. Люди вже на третій тиждень підготовки вміли самостійно відшивати операції 5-го рівня складності. Для маспошиву та й для виробництва загалом — це найвищий рівень складності. А вже з шостого тижня навчання, почали практикуватися у цеху. Вчора це їм дозволило одразу і без зволікань, повноцінно вийти на роботу на фабриці», — сказала Світлана Титова-Толстик, директорка швейної фабрики «ТК-Стиль».

Окрім керівництва швейної фабрики, на врученні сертифікатів випускницям першої хвилі школи «ТК-Стиль», були присутні президент Чернігівської ТПП Костянтин Іванов та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Це наш перший крок і перший спільний проект, завдяки якому вдалося реалізувати класичну європейську модель дуальної професійної підготовки, — зауважив Костянтин Іванов, вітаючи випускниць. — Така підготовка відбувається в стінах самого підприємства й у стислий термін — всього за вісім тижнів».

Владислав Атрошенко привітав випускниць школи швейної майстерності та побажав розвитку та успіхів підприємству «ТК-Стиль», яке планує інвестувати понад 3 млн. євро у модернізацію обладнання. За його словами, це дасть можливість створити близько 100 робочих місць. А це означає додаткову сплату податків до місцевого бюджету від робітників та роботодавців, що є безперечним вкладом у розвиток міста Чернігів.

Нагадаємо, нещодавно на святкуванні Дня Підприємця у м. Чернігів Владислав Атрошенко нагородив колектив фабрики «ТК-Стиль» (ТОВ «Текстиль-Контакт») Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету. Як з’ясувалось пізніше, фабрика стала єдиною, хто отримав таку нагороду у цей день від мера, що свідчить про високу оцінку роботи та позитивну динаміку розвитку підприємства.

Зараз «ТК-Стиль» має стабільні замовлення та постійно модернізується. Проте йому не вистачає «робочих рук», зокрема, операторів швейного виробництва. Школа швейної майстерності «ТК-Стиль» має це незабаром виправити.

Навчання — безкоштовне за умови подальшої праці випускників на підприємстві. З кожним учнем підписується відповідна угода. Тим, хто націлений на подальше працевлаштування, підприємство «ТК-Стиль» навіть сплачує стипендію. А у майбутньому гарантує офіційне працевлаштування, соціальні гарантії та пакет корпоративних пільг.

«Ми одна з найкращих компаній в Україні. Ми входимо в топ-10 найкращих роботодавців. У нас гарний соціальний пакет, комфортні умови, безкоштовні обіди. Ви всі великі молодці. Я радію вашим успіхам і результатам. Я вірю, що у нас все вийде.  Хочу побажати успіхів новій групі, у вас теж все вийде!» — подякувала ученицям за вибір і довіру директорка фабрики «ТК-Стиль» Світлана Титова-Толстик на врученні сертифікатів.

Довідка

Вигадали та започаткували школу — Чернігівська регіональна торгово-промислова палата у партнерстві з швейною фабрикою «ТК-Стиль», яка є частиною холдингу «ТК-Груп» (власник Олександр Соколовський).