Екосумка, авоська або шоппер-пакет: як підготуватися до акції «День без поліетилену»

3 липня у українців з’явиться прекрасна нагода продемонструвати свою ековідповідальність. У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів українці разом з усім світом зможуть, як мінімум, один день не використовувати у повсякденному житті пакети та пластик.

«Звичайно, відразу і повністю відмовитися від покупки товарів без поліетилену зовсім непросто. Почніть з малого — прийдіть у магазин зі своєю екосумкою або шоппер-пакетом. Можна взяти навіть модну в’язану авоську. І тоді, в найближчому до вас парку, сквері або зоні відпочинку зовсім скоро стане чистіше», — говорить Олександр Дмитренко, генеральний директор ТОВ «Текстиль-Контакт».

За його словами, компанія «Текстиль-Контакт» приєдналася до цього корисного для природи флешмобу і закликає всіх українців своїм прикладом показати, що альтернатива пластику є і її потрібно використовувати.

Зареєструватися в акції – http://bit.ly/den_bez_polietylenu
Альтернатива поліетилену — екосумка — http://bit.ly/ekosumka
або сумка-шоппер — http://bit.ly/sumka-shopper

Довідка
За даними ООН, щорічно в світі використовують 5 трлн поліетиленових сумок. При цьому кожен рік в океан потрапляє 8 млн тон пластикової тари — у тому числі і пакетів.
Акція проводиться Програмою розвитку ООН спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, міжфракційним об’єднанням Верховної Ради «Зелена енергія змін» і Zero Waste Alliance Ukraine.