“Текстиль-Контакт” шиє еко-торбинки у партнерстві з ГО “Україна без сміття”

 

Український великий бізнес “Текстиль-Контакт” та громадська організація “Україна без сміття” спільно відшили першу велику партію екологічних торбинок – “некульків”.

Екологічна ГО, що займається утилізацією сміття в Україні, з метою популяризації принципу REDUCE (англ. – “зменшуй”) ініціювала випуск стильних мішечків з тканини. Їх щоденне використання допоможе українцям скоротити споживання поліетиленових пакетів.

У “Текстиль-Контакт” високо оцінили прибутковість та суспільну значущість ідеї широкого впровадження екологічних торбинок. Перша експериментальна партія розійшлася за два дні. Для початку планується випустити 50 000 “некульків”, а серед партнерів по реалізації бачать великі торгові мережі, такі як “Сільпо” та “Метро”.

Як відзначають організатори проекту, еко-сумки від “Текстиль-Контакт” надзвичайно зручні у користуванні, оскільки у складеному вигляді займають мало місця, а при завантаженні у них продуктів – розтягуються завдяки особливостям тканини. Гарний та яскравий дизайн дозволяє використовувати еко-сумку як подарункову упаковку. Роздрібна ціна однієї торбинки планується на рівні 40 гривень.

Зараз “некульки” вже можна придбати у чотирьох локаціях в Києві, а також в онлайн-магазині https://shop.nowaste.com.ua. 30% прибутку від продажів йде на підтримку громадських сортувальних станцій No Waste Recycling Station.

Організація “Україна без сміття” зацікавлена у розповсюдженні еко-торбинок по всій території країни, і для цього запрошує до співпраці нових партнерів. Із порадами та пропозиціями щодо точок продажу “некульків” можна звернутися на пошту Taranets@nowaste.com.ua.