«Текстиль-Контакт» вдягає НАТО

Швацька фабрика «ТК-Стиль» (м.Чернігів) отримала замовлення на пошиття верхнього одягу для офіцерського складу армії Польщі, яка входить до Північноатлантичного альянсу. Українські кравці пошиють для польських офіцерів 5 тисяч демісезонних пальто.

Для довідки: «ТК-Стиль» – один з підрозділів групи компаній «Текстиль-Контакт». Це виробництво повного циклу зі спеціалізацією «Чоловічий та жіночий верхній одяг». На підприємстві працює 120 кваліфікованих співробітників різного профілю. Виробництво здійснюється на сучасних розкрійних і швацьких лініях. Незважаючи на автоматизацію багатьох процесів, деякі етапи робіт виконуються вручну. Це допомагає домогтися високої якості готового товару.

Від українських тендерів – до європейських замовників

Група компаній «Текстиль-Контакт» – найбільший український оператор в сегменті експорту, оптово-роздрібного продажу тканин і швейної фурнітури, пошиття спецодягу. Підрозділи холдингу співпрацюють з партнерами (постачальниками і замовниками) з різних країн. Активно веде свою діяльність «Текстиль-Контакт» і на ринку України.

«Це не перший наш досвід виконання замовлень для військових, – зазначив засновник «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський. – Наприклад нещодавно наш підрозділ «Тестиль-Контакт» виграв тендер ЗСУ на пошиття демісезонних комбінезонів . Будемо і далі брати участь в конкурсах, щоб мати можливість одягати як армії НАТО, так і наших військовослужбовців за стандартами прийнятими в європейських арміях».

«Текстиль-Контакт» не тільки шиє верхній одяг для польських і наших військових. Холдинг відкриває в Чернігові виробництво, яке буде займатися виготовленням спеціальної тканини для Міністерства оборони України.

«Ми не збираємося повністю переходити на «оборонку». Все ж таки ми орієнтовані на цивільний сегмент ринку, – зазначає голова «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський. – Але працювати в цьому напрямку продовжимо».

Особливості національної форми військових

До слова, згідно наказу Міноборони № 606, що набув чинності в січні 2018, всі українські військовослужбовці до 01 січня 2019 повинні «перевдягнутися» в форму нового зразка, затвердженого в 2017 році.

Для довідки: До зимового комплекту обмундирування українського солдата входить майже три десятка найменувань одягу, в тому числі вітрозахисна/вологонепроникна куртка зі штанами, черевики, білизна, кожух. Військовослужбовець отримує один комплект форми, якого в польових умовах може не вистачити. Докупити спецодяг можна в спеціалізованих магазинах, наприклад, в «ТК-Спецодяг».