“Текстиль-Контакт” відзначає 24-річчя

 

Група компаній “Текстиль-Контакт” 1 квітня відзначає 24 роки з дня заснування. Це – не набагато менше, ніж виповнилося незалежній Україні. Ідучи паралельно з історією становлення держави, “Текстиль-Контакт” разом з нею переживає злети і падіння та прагне до нових вершин.

Розпочавши свою діяльність у 1995 р. як невелике приватне підприємство, “Текстиль-Контакт” розвинувся до національного лідера текстильної галузі із оборотом у понад 850 млн грн. Потужний всеукраїнський холдинг об’єднує підприємства із різними напрямками діяльності, такими як: торгівля оптом та вроздріб, реалізація імпортної текстильної продукції з 27 країн-партнерів з усього світу, власне виробництво тканин, фурнітури, домашнього текстилю, пошив одягу. Серед іншого, “Текстиль-Контакт” багато років успішно виконує державні тендери на пошиття спецодягу та військової форми.

До холдингу входять компанії ТОВ “Текстиль-Контакт”, “ТК-Фурнітура”, “ТК-Спецодяг”, “ТК-Домашній Текстиль”, “ТК-Ресурс”, “ТК-Трикотаж”,. Виробництво продукції здійснюється на декількох швейних підприємствах, серед яких “ТК-Стиль” (Чернігів), “ТК-Домашній Текстиль” (Одеса). У числі підприємств холдингу – перша українська фабрика з виробництва ниток “Барва” (Київська область). Незабаром буде відкрито ще одне текстильне підприємство холдингу у Чернігові.

Продукція “Текстиль-Контакт” розповсюджується через мережу гіпермаркетів тканин “Каштан”, магазини “ТК-Фурнітура” та “Домашній Текстиль”. В інтернеті холдинг представлений магазином www.tk.ua, який минулого року виборов престижну нагороду конкурсу “Ukrainian E-Commerce Awards” у номінації “Вибір споживача”.

За підсумками 2018 року, “Текстиль-Контакт” увійшов до рейтингів “Топ-20 найкращих роботодавців року” та “Топ-20 інвесторів України” за версією незалежного видання “Власть денег”. У компаніях та на підприємствах холдингу створено сумарно 944 робочих місця. Кожен з працівників – це 140 тис. гривень податкових надходжень до держбюджету за даними минулого року.

Серед основних пріоритетів холдингу на 2019 рік – нові інвестиції у легку промисловість в Україні та створення додаткових робочих місць. Зокрема, цього року запланований запуск нових виробничих потужностей в Одесі та у Чернігові. Важливою є також участь “Текстиль-Контакт” та голови холдингу Олександра Соколовського у суспільно важливих проектах на рівні Спілки українських підприємців (СУП), метою яких є вдосконалення податкового законодавства України.