Текстильні підсумки 2018

Напередодні Нового року кожна компанія намагається підбити підсумки роботи за минулі 12 місяців. Це дозволяє проаналізувати стратегію, виявити помилки, визначити сильні сторони, порадіти за досягнення. «Текстиль-Контакт» – не виняток. Холдинг об’єднав кілька компаній різного профілю діяльності, кожна з яких активно розвивається. Тому говорити є про що. ТК-ГРУП Соколовський Олександр

Ми вирішили не обтяжувати вас цифрами, оскільки вони завжди виглядають сухо. Прибутки, обсяги продажів, звичайно, важливі. Але набагато важливіші люди. А рік існування холдингу – це 365 днів роботи цілої команди фахівців. Саме про них, про команду і хочеться розповісти.

«Текстильні посмішки»

У вересні 2018 року була надрукована книга, над якою працювало понад сто авторів. «Текстильні посмішки» – це колективне дітя, свого роду, мемуари, в яких зібрані спогади співробітників «Текстиль-Контакт» про найцікавіші події та випадки з повсякденної трудової діяльності компанії. Ця книга є зразком вдалого прикладу командобудови. Ми писали її разом, і ця праця дійсно нас об’єднала, залучила кожного працівника, зробила співучасником процесу. «Текстильні посмішки» показали в чергове, що ми команда!

У числі лідерів

Група компаній «Текстиль-Контакт» увійшла до ТОП-20 кращих роботодавців України. Рейтинг складало незалежне видання «Власть Денег», яке враховувало під час відбору «фіналістів» відгуки працівників, рівень зарплат, умови, які створюють компанії для своїх співробітників. Ми раді, що отримали високу оцінку незалежного журі. І вдячні всім фахівцям «Текстиль-Контакт», які високо оцінили старання керівництва холдингу зі створення сприятливого середовища для персоналу.

Переможці конкурсу «Ukrainian E-Commerce Awards»

У 2018 році на компанію «Текстиль-Контакт» чекала престижна нагорода. Наш Інтернет-магазин TK.UA став переможцем конкурсу «Ukrainian E-Commerce Awards-2018» в номінації «Вибір споживача». І знову завдяки людям – цього разу нашим покупцям – ми серед лідерів. Вкрай приємно було всій команді «Текстиль-Контакт» отримати заслужену високу оцінку діяльності. Лише рік минув з моменту відкриття Інтернет-магазину, а він вже завойовує призи та звання. Ми висловлюємо глибоку вдячність всім, хто підтримав TK.UA у відкритому голосуванні і обіцяємо докласти максимальних зусиль, щоб умови співпраці для покупців були ще більш комфортними.

Тренінги та семінари для українських підприємств легпрому

Компанію роблять люди. Усвідомлюючи це, «Текстиль-Контакт» вирішив поділитися професійним досвідом зі швацькими підприємствами України, які орієнтовані на експорт продукції.

На базі «ТК Стиль» був організований навчально-консультаційний семінар-тренінг, в якому взяли участь 20 фахівців з 10 підприємств легкої промисловості з усієї України. Своїм завданням ми ставили розповісти присутнім, показати на власному прикладі, як можна оптимізувати роботу, підвищити ефективність операційних процесів. Ми вчили людей працювати з людьми. В результаті 20 тренерів поїхали впроваджувати отримані техніки і методики в свої виробництва.ТК-ГРУП Соколовський Олександр

З турботою про майбутнє

Влітку 2018 року група компаній «Текстиль-Контакт» розпочала виробництво еко-сумок. Це не просто черговий напрямок діяльності, що ставить за  мету розширення товарної лінійки. Холдинг є активним прихильником відмови від полімерних виробів на користь екологічно безпечної продукції. Ми запропонували магазинам, компаніям-виробникам, підприємствам, які займаються фасуванням, відмовитися від використання поліетиленових пакетів, які завдають колосальної шкоди навколишньому середовищу. Ми вважаємо, що еко-сумки від «Текстиль-Контакт» – відмінна альтернатива целофановим пакетам і за зовнішнім виглядом, і за ціною, і за безпекою.

Нові виробництва, нові перспективи

Група компаній «Текстиль-Контакт» постійно розвивається. Ми шукаємо нові форми і засоби, аби бути ще більш доступними для наших партнерів, клієнтів, покупців. Не став винятком і 2018 рік:

  • Відкрито нове виробництво тканин в Чернігові. Експериментальний цех – це нові робочі місця і нова сфера діяльності, яку ми і далі плануємо розвивати.
  • Почала працювати на повну потужність перша в Україні фабрика з виробництва ниток «Барва».
  • «ТК-Домашній Текстиль» відкрив ще один, третій за рахунком, магазин в Києві.

Ми беремо участь у всіх профільних виставках, демонструємо успіхи і досягнення, підписуємо нові контракти:

  • У 2018 році наші підрозділи проявили себе на конференції «Інноваційні технології у виробництві: військове обмундирування, спецодяг, засоби захисту».
  • Ми стали учасником фестивалю модної індустрії «Kyiv Fashion».
  • Ми брали участь у фестивалі Ше.Fest, присвяченому творчості Тараса Шевченка і створили унікальний арт-об’єкт – карту України з цитат Тараса Шевченка. Завдяки своїй унікальності карта потрапила в книгу рекордів Гіннесса.
  • Наші стенди були представлені на міжнародній виставці «Зброя та безпека» та експофорумі «Design Living Tendency-2018».

Нові контакти

Ми провели велику роботу з налагодження нових контактів із зарубіжними постачальниками тканин і покупцями готової продукції в Україні. «Текстиль-Контакт» бере участь в тендерах і професійних конкурсах.

Прикладом успішної діяльності команди в цьому напрямку можна назвати премію «Zakupki.Кращі». Спеціальна комісія назвала нас кращими в категорії «Експертний вибір» серед сотень державних і комерційних компаній, які беруть участь у тендерних закупівлях в Україні. А Європейський банк розвитку назвав «Текстиль-Контакт» зразком в роботі з держзакупівлями.

Ми співпрацюємо з НАТО, «Укрзалізницею», Маріупольським торговим портом, Міністерством оборони України, отримуючи від них замовлення як на постачання тканин, так і на виробництво продукції.

Практично щодня зростає кількість наших партнерів. Наприклад, за 2018 рік база контрагентів тільки одного нашого підрозділу «ТК-Спецодяг» збільшилася на 800 підприємств. ТК-ГРУП Соколовський Олександр

Доступність

Найважливіше для нас – залишатися доступними. Усвідомлюючи, що група компаній функціонує в століття високих технологій, ми створюємо умови для того, щоб будь-який українець міг стати нашим покупцем. Компанії холдингу «Текстиль-Контакт» постійно вдосконалюють свою присутність в Інтернет. Наші сайти мають мобільні версії, серед профільних компаній ми обіймаємо перші позиції у видаванні пошукових систем. Оператори гарячих ліній, call center – на зв’язку і готові відповідати на будь-які запитання. ТК-ГРУП Соколовський Олександр

Персональні досягнення

Ми говоримо про людей. В цьому ракурсі неможливо не відзначити персональне досягнення одного з членів нашої команди. У 2018 році засновник групи «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський отримав нагороду Верховної Ради України «За вагомий особистий внесок у розвиток легкої промисловості, впровадження інноваційних технологій у виробництво, сумлінну працю та високий професіоналізм». ТК-ГРУП Соколовський Олександр

Плани на 2019

Ми плануємо продовжити роботу в усіх напрямках. Яким буде наступний рік? Чи вдасться нам як члену Спілка Українських Підприємців (СУП) домогтися внесення змін до податкового кодексу? Чи зможемо ми разом з керівництвом країни та іншими великими підприємствами зупинити міграцію кадрів, контрабанду, розвиток тіньового бізнесу? Складно говорити наперед. Одне можна сказати напевно: команда «Текстиль-Контакт» продовжить всі свої проекти. Ми і надалі будемо намагатися робити Україну кращою всією командою, в якій безцінна кожна людина.